Matopplevelser

Denne høsten legger vi til rette for en rekke matopplevelser her på Havhotellet.

Streetfoodfredag i restauranten*

Sharingkonsept med en spennende vri på lokale råvarer. Kjøkkensjefen og hans team har latt seg inspirere av asiatiske og Sør-Amerikanske tradisjoner og laget en fantastisk meny med lokale råvarer.

Meny
Sei ceviche i hjertesalat med mango og jalapenomajones (a: fisk, egg, sulfitt)
tacos al pastor, pico de gallo
Chicarrón, guacamole
Søtpotet og maissalat, chili, vårløk (a: nøtter)
Steam buns med misomarinert laks, sriracha og agurk (a: hvete, egg, fisk, soya)

Sjokolade, smash, solbær (a: melk, egg)

Vi serverer tilpasset spennende drikke fra baren. Ta med deg en gjeng og kom på besøk en fredag i høst.

Pris 625,- pr person inkl dessert
Pris 485,- pr person uten dessert

* Alle fredager i september og oktober fra kl 17

- - -

21.oktober
Vegansk kveld i Laboratoriet med Liss og Olav Vandeskog, sammen med kjøkkensjef Bernt Sætre

Vi elsker å fortelle de gode historiene om maten vi lager, og endelig har vi fått et rom som er laget spesielt for dette! Kjøkkensjefen lager denne kvelden en 5 retters meny med veganske retter, brorparten er sanket i nærområdet. I laboratoriet kan du som gjest følge med på Bernt og hans team mens de laget maten og kanskje bli inspirert til å gjøre noen velsmakende grønne valg hjemme på ditt egen kjøkken.

Denne kvelden får vi besøk av Olav og Liss Vandeskog som har levd et helt liv som veganere. Olav skal fortelle om sine erfaringer og har mange gode tips til hvordan vi kan leve et grønnere liv. Han er et levende oppslagsverk når det kommer til spiselige planter. Han gir uttrykket «å tråkke i salaten» en helt ny betydning, for han har ikke tatt mer enn to skritt ut i enga før han begynner å fortelle om alt det spiselige som vokser der. Langs jorder og grusveier ute på Spangereid er det frodig. Det er blomster overalt, og de fleste av dem kan spises. Olav elsker planter, enten han kan spise dem eller bare beundre skjønnheten deres. En planteprat med Olav er noe du husker.

Pris 945,- pr person
Vinpakke 750,- pr person
Alkoholfri pakke 385,- pr person

- - -

4.november
Viltaften med Espen Haugeland og Bernt i Laboratoriet

Vi har klart å overtale Lyngdals meste kjente (og aller beste) jeger til å kjøre over heia og fortelle noen gode historier og vise bilder og film fra sine jakteventyr. Han har en fremdragende formidlingsevne, og vi gleder oss stort til å oppleve jakten gjennom Espens historier. Espen er ikke bare en enestående jeger, men også en av mottaker av Krigskorset med sverd. Denne mottok han for en hendelse i Afghanistan i 2004 hvor han utførte en «heltedåd uten sidestykke, hvor offervilje og mot fremstår som enestående».

Fra sine eventyr på jaktmarkene har Espen tatt med reinsdyrkjøtt fra Setesdalen til oss som kjøkkenteamet lager 5 deilige retter av, med flere tygg i tillegg. Dette vil du ikke gå glipp av.

Pris 1400,- pr person
Vinpakke 750,- pr person
Alkoholfri pakke 385,- pr person

- - -

17.november
Lutefiskaften

For første gang inviterer vi til nydelig og tradisjonsrik lutefisk her på Havhotellet. Lutefisken serveres to ganger, og til denne får du tradisjonelt tilbehør i form av ertestuing, sennepssaus, bacon, mandelpotet, brunost, sirup, og til dessert serverer Bernt en klassisk karamellpudding. Lutefisken er torsk fanget av Nesejenta og August, og tatt i mot og behandlet av Brødrene Andreassen fra Værøy. Denne lutefisken vant de verdensmesterskap i lutefisk med i fjor.

Underveis får vi besøk av August Fjeldskår som forteller historier knyttet til lutefisk, til fangst og tilberedning. Og sikkert en lokal røverhistorie eller to kjenner vi han rett. Det vil også blir live-musikk og allsang med Sørlandsviser.

Velkommen til en ny tradisjon her på Havhotellet.

Pris 895,- per pers

- - -

24.november
Julekonsert med og 3 retters juleinspirert middag

En julekveld på Havhotellet for alle sanser. Niki og Daniel er kjent for sine nydelige fremføringer i country musikksjangeren, og i denne julekonserten deler de sine favoritter blant julemusikken, både de nostalgiske og de nyere. Sammen serverer de oss en akustisk og intim julekonsert som etterfølges av en 3 retters juleinspirert meny.

Aperitiff er inkludert i prisen.
Pris 895,- pr person

- - -

3.desember
Myrull konsert

Myrull-konserten er blitt en av årets vakreste tradisjoner på Under og Havhotellet. Det å sitte på havbunnen og skue ut over fiskene i den kalde Nordsjøen mens Myrull brer om seg ei strime lys med sin intime og varme julekonsert gleder vi oss til! Myrull byr på vakre gamle toner som gjentolkes med stor innlevelse og musikalsk dyktighet, og få kjente og kjære julesanger fremført på myrullsk vis.

Vi starter kvelden med en nydelig 3 retters juleinspirert middag med lokale smaker. Juleaperitiff inkludert. Deretter vandrer vi sammen bort til under for å starte adventstiden sammen med Myrull.

Pris 1200,- pr person inkl konsert og 3 retters middag med aperitiff.

 

Husk også at vår ala carte restaurant er åpen for lunch og middag hele uken - les mer om våre faste matkonsepter her.

 

Bordbestilling anbefales til alle våre arrangementer, men også til vanlig ala carte i restauranten.

Telefon 38600800

Epost post@havhotellet.no